Tervellenőrzés

Az épületgépészeti tervellenőri tevékenységet meghatározza az Építési Törvény, mely az építőipar alaptörvénye. Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX.15.) Kormányrendelet megváltoztatta az építőipari kivitelezési tevékenység kezdésének szabályait. Az építőipari kivitelezést megkezdeni csak a szabályszerű tervellenőri nyilatkozattal lehetséges. A tervellenőri tevékenységünk a kivitelezési tervdokumentáció tartalmának, az építés minőségének, a szakszerű kivitelezés biztosításának, valamint az egyéb jogszabályokban meghatározott követelményeknek az érvényre juttatása érdekében végzett szakszerű ellenőrzés, melyben mérnökirodánk segítséget tud nyújtani.

A tervellenőri tevékenység folytatásához teljes körű tervezési jogosultsággal rendelkezünk, melyet a felsőoktatásban mesterfokozatú képzésben szereztünk meg.

A tervellenőri vélemény illetve tervellenőri észrevételek megírásakor a Tervezővel közreműködve, a tervet közösen értelmezve tesszük, nem célunk a hibák, hiányosságok kihangsúlyozása a Megbízó előtt, hiszen mérnökirodánk fő profilja az épületgépészeti tervezés, így azonosulni tudunk a Tervezővel. Inkább a tapasztalataink alapján kardinális pontokra összpontosítunk, természetesen betartva a jogszabályi környezetet.

Terv ellenőrzési referenciánk közül kiemeljük a nyíregyházi LEGO beruházást, ahol az épületgépészet minden területére kiterjedő terv ellenőrzést végeztünk.